16 december

"Hello Martina, how are you? Can you come to work earlier today, your lazy boss isn´t coming today"

Med det samtalet väcktes jag klockan 7 imorse, sa att jag kunde komma och somnade om en timme. Klockan åtta klev jag upp och åkte till Earl´s Court. Jobbade, jobbade och jobbade över... Men jag var glad ändå för det var min näst sista dag, åtta timmar imorgon sen aldrig igen - oh yes!

Efter jobbet åkte ja till Oxford Street för att leta nyårsklänning. Bra Martina att vara ute i tid menar jag! Blev lite småstressad när Sara dessutom hittade två (!?) igår. Men jag hittade minnsan en idag jag också, i slutet av gatan såklart.. men nöjd är jag iaf :)

När jag kom hem hade äntligen Hanna kommit hem från Sverige så vi satt och prat, åt och myste en bra stund :)
Konstigt att jag inte kände nån av dom för tre månader sen men nu längtade jag riktigt efter att Hanna skulle komma tillbaka, efter 5 dagar borta.

Hade tänkt skriva lite mer, men som vanligt hann Sara före ;)
Nu ska ja se på julkalendern, sen vänta på Sara så vi kan se bonde söker fru - tonight´s the night!

Snö!

Hej bloggen!

Idag snöar det i London, superhärligt tycker jag (Sara). Det negativa är dock att när det är "snökaos" i London (vilket innebär litelite snö) så slutar alla bussar gå typ och hela staden blir tydligen helt paralyserad. Så jag får nog ändå hoppas att snöandet inte fortsätter så länge till eftersom jag måste åka till jobbet i eftermiddag.

Helgen var superbra! Festen hos English och hans kompisar var jättemysigt och de hade verkligen gjort sig till och fixat mulled wine (typ som glögg), mince pies och massa grejer.

Dagen efter var vi bjudna på mingel hos våran nya granne Meg som bor några lägenheter bort. Vi träffade massa grannar som vi aldrig sett förr, de flesta betydligt äldre än oss. Det var i alla fall trevligt att hon bjöd oss även om det kan bli lite småstelt på sånna där grejer.

En till nyhet är att det flyttat in en ny italienare istället för Marco. Han heter Carlo, är 23 år och verkar trevlig. Det verkar ha blivit en regel att det ska bo fyra svenskor och en italienare i våran lägenhet.

Nu ska jag bara jobba två dagar till, sedan är jag ledig på fredag och på lördag åker vi hem. Hihi!

Kram på er!

Sankta Luciaaaa

13 december, redan!?
Det betyder att vi landar på svensk mark om 6 dagar! Mycket tjat om hemresa för tillfället känner jag men men.

Vi har faktiskt firat lucia på vårt eget lilla sätt här :) Jag (Martina) jobbade, men när ja kom hem hade Sara lagat mat. Vi tände de tredje ljuset i ljusstaken och åt i mysbelysningen från de tre små ljusen :)
Efter maten gick vi över på mingel/inflyttningsfest hos grannen, vi åt glögg och träffade grannar vi inte visste att vi hade :P Sen gick vi hem, kollade på luciamorgon på svt samtidigt som vi bakade lussebullar! Mysmys :)

Igår var vi på fest hos Inas English, Lisa och hennes kompis Hillevi följde också med. Jag gillar verkligen människor som man klickar med sådär direkt, tur att ja gick till svenska kyrkan på pubkvällen för några veckor sen :) Vi hade iaf riktigt roligt, kunde inte blivit en bättre kväll. Kanske en bättre morgon eftersom ja klev upp halv 7 för att jobba imorse dock ;)

Veckan är rätt fullbokad, så snartsnart landar vi på svensk mark! Wiiiie :D

10e december

Rubriken skrevs endast eftersom Saras förra inlägg hette vår, VÅR!?
Det värsta är att hon har rätt, men som tur är behöver man bara titta i en skyltfönster, eller ja.. var som helst för att få lite julstämning :)

Tänkte iaf sätta mig ner och passa på att skriva ett inlägg nu när jag har lite tid ensam hemma, osså ser jag att Sara skrivit ett för 7 timmar sen och redan berättat hälften, sicken skitunge ;)

Jaja, jag är iaf på skrivhumör! Så vår trogna läsarskara får stå ut med lite babbel från min sida, för det är ni ju inte aaaalls vana vid :D

Igår sa ja iaf upp mig från Subway (äntligen). Väldigt konstig uppsägning, eftersom min nya chef (just ja, jag har förresten en ny chef, ehe) mest var ledsen för att han inte fick bjuda ut mig på middag. Väldigt smärtfritt och bra tyckte jag, all lön får jag och kan få tillbaka jobbet när jag kommer tillbaka om jag vill :)
Men så lätt skulle ja inte komma undan, assistent managern ringde mig senare på kvällen och frågade om min chef hade utsatt mig för sexuella trakasserier och det var därför jag ville sluta? Han ville dessutom inte tro på mig när jag sa att det inte var så, han sa att han gärna sparkade chefen bara jag stannade. Uschusch, blev en liten jobbig situation där, men nu är jag iaf uppsagd. Skönt, inga mer mackor!

Igår hann jag dessutom med en sväng på Harrods innan jobbet och efter jobbet mötte jag upp Lisa. Vi fikade på Starbucks och gick sedan till Svenska kyrkan där vi umgicks och åt "julbord". Mamma jag har köpt min första sillburk förresten, är du stolt? (nej, jag åt den inte)
Kvällen avslutades fint med Bonde söker fru med Sara! Det led ja av klockan halv när klockan ringde, men Janne och gänget är sååå värda det ^^



Vår?

Läget i Holloway är för tillfället mycket bra. Jag (Sara) kom precis hem från en lång promenad i det soliga och ganska varma vädret. Det känns faktiskt som vår här idag. Lite konstigt eftersom det ju faktiskt är den mörkaste tiden. Jag har andats ut lite efter det mycket trevliga familjebesöket som innehöll mycket shopping och lite turistattraktioner. Det var väldigt trevligt att ha dem här i alla fall.

Ikväll ska jag jobba kvällsskift. Om ni undrar hur det nya jobbet går så kan jag bara säga bra. Det är mycket lugnare än det förra och inte så svårt heller. Så det känns ju skönt.

Nyss åkte Marco, vår lägenhetskompis, iväg för att besöka sin flickvän i Sydamerika. I förrgår hade vi avskedsmiddag med italiensk mat. Supergott! Marco hade till och med köpt en liten julklapp till mig och Martina bestående av choklad och ost. Jättegulligt! Man kan säga att han lyckades pricka in ganska rätt eftersom vi är något av storkonsumenter av dessa två varor.

Snart konner jag hem till Sverige! Längtar jättemycket.

puss på er


12 dagar

Snart är vi hemma! Vi längtar väldigt mycket just nu!
Ju närmare det blir desto mer börjar man tänka på hur mycket man saknar vissa saker med Sverige, men snart så!

Igår hade vi myskväll med Lisa :) Det vart knäck, Greveholm, prat och ont i magen... Lisa åkte hrifrån tidigt imorse, efter det har vi varit slöa.. eller ja, vi åkte faktikt till Regent´s Park, men vi var inte där så länge för vi är helt slut...

Nu känns det att vi har haft besök konstant i 3 tre veckor, vilket har varit skitkul, men just nu behöver vi verkligen vila upp oss ;

Så ikväll blir det mer Greveholm, en middag och en massa slöande :) Imorgon är vi också lediga båda två, så då blir det bio på eftermiddagen och sen avskedsmiddag för Marco som drar till Guyana på torsdag :(


2 december...

... och i flat 49 på Parkhurst Court är det redan julpyntat i Sara och Martinas rum. Det spelas även julsånger, äts knäck (tack farmor!) och ses på julkalendern!

Vi har med andra ord kommit ikapp resten av London som började med julen i oktober...
Men nu är det bara 22 dagar kvar och bara 17 tills vi landar på svensk mark, vi längtas hem lite nu :)

Men vi har haft massor av finfint besök den senaste tiden, Mattias och Gustavs besök följdes tätt av mina föräldrar, syster och granne (näe Linn ja skoja, bästa vän ska det va!) Det var helt underbart att ha dom här, även om man saknar dom när man är jhär förstår man inte hur mycket förens man träffar dom igen :)

Vi hann med otroligt mycket på den korta tiden dom var här.. Vi har sett sevärdigheter, fotat oss med kändisar på Madame Tussaud, ätit hur mycket som helst och självklart shoppat! Det är ju ändå familjen Sundström/Englund vi pratar om! Mickis och jag är så gott som klara med julklapparna, väldigt skönt!

Det rann ett par tårar (från mitt håll, såklart) när vi sa hejdå, jag HATAR hejdås.. Konstigt nog behövs det bara nån timme tills det känns okej igen. Den här ggn botades det dock med jobb samt en knäck/myskväll hos Lisa på "the other side".. Södra sidan med andra ord...

Och nästa söndag blir det Mysteriet på Greveholmkväll, nämnde vi att vi gillar julen?

Det här inlägget skrev ja den 2a, men hade tydligen inte publicerats.. bättre sent än aldrig?


RSS 2.0