En månad

Jahapp, vi har alltså varit londonbor i två månader, vart tog tiden vägen!?
Efter lite eftertanke kom jag (Martina) på att vi har nog blivit liiite storstadsanpassade ändå...

- Min dialekt har bleknat (snyft)
- Man tittar tomt framför sig när man sitter på t ex bussen istället för att titta på folk.
- Man ignorerar folk på stan som försöker prata med en.
- Man blir småsur när man missar bussen, trots att nästa går om 5 minuter.

Okej, på den där listan ser det ju mer ut som vi har blivit bitchiga och inte storstadsanpassade...

Idag fick jag mina första lön och samtidigt som den en förvarning om att mitt subway stänger den 18 november.. uuunderbart! Dom kommer förflytta mig till ett nytt subway dock - men inte jättekul att börja om på nytt när jag verkligen trivs så bra med mina arbetskamrater och börjar komma in i jobbet.

Men idag har ändå varit en väldigt bra dag för mig, inte ens den nyheten kunde få mig på fall. Eftersom min dag har varit så bra måste jag skriva ner den, mest för min egen skull :)

Jag som väääldigt gott, vilket kan ha att göra med att jag endast sov 4 timmar det förra dygnet pga att jag jobbade tre skift på två dagar varav ett var 00-06, en riktig upplevelse må jag säga. Massor av fulla männsikor klockan 04.00 en tisdag?

Hursomhelst fortsatte dagen med en snabb och bra busstur till jobbet, där det var väldigt stressigt men rikitgt roligt hela dagen, jobbade över en timme och gick sen och fikade med en tjej jag träffade när jag gjorde min training på subway - skittrevlig tjej som jag och Sara definitivt ska umgås med snart igen :D På bussresan hem ringde jag min lilla älskling, Linn alltså. Uuunderbart att prata med flickan! Längtar galet mkt tills hon och familjen kommer hit!

Sara och jag avslutade kvällen med en mysmiddag och ett par avsnitt av sex and the city :)
Åå, just ja.. "glömde" ju en stor anledning till att min dag varit så bra, Gustav kommer imorgon = Martina lycklig flicka, hihi :D

Nu ska jag sova, jobbar imorgon också :)

Slapp dag, äntligen

Hej bloggen!

Sara här. Det har varit lite dåligt med inlägg på sista tiden, jag vet. Tror det beror på att vi haft väldigt fullt upp. Jobbade sju dagar i sträck förra veckan. Jag har bara hunnit med att sova och jobba tror jag.

Det har även hänt en del på jobbfronten. Det har inte riktigt framgått här men jag trivdes verkligen inte med mitt jobb i början. Tyckte att alla hackade på mig och tyckte allt var stressigt och oorganiseret. Så jag sade upp mig i måndags med löftet om att jobba även nästa vecka. Kände mig jättestolt att jag tagit ett eget beslut och såg verkligen fram emot att sluta. Men det som var lite tråkigt var att jobbet började gå lite bättre. Så när en kille på mitt jobb frågade om jag skulle kunna tänka mig att stanna ändå så berättade jag för honom hur jag kände och sa att jag kanske skulle kunna stanna om jag fick gå ner i tid t.ex. Men jag sa även att jag faktiskt har sagt upp mig och att jag inte kommer att gå till chefen igen och fråga om jag får stanna. Killen ( som förövrigt är en av mina två favoritkompisar på jobbet) går direkt och ringer till chefen för att säga att jag kanske kan stanna. Så, ett samtal med chefen är alltså inbokat på måndag och vi får se hur fortsättningen ser ut. Jag blev i alla fall väldigt glad att någon ville ha kvar mig så mycket att han ringer till chefen.

Igår hade jag och Martina en riktig vuxendag. Vi storhandlade, städade, tvättade och köpte tre lampskärmar. Sedan lagade vi en riktig middag och Martina fick sitt efterlängtade kött och jag lax. Supergott! Kvällen avslutades med Shrek 3 ( kanske inte lika vuxet).

Idag jobbar Martina till fem. Då ska jag möta upp henne i stan och vi ska köpa gardiner ( vuxenpoäng igen!)

Kram på er


Myspys

Nu ligger jag (Martina) nebäddad i min säng, har en kopp te på sängbordet och myser för mig själv när jag tittar ut över "London by night". Myspys som sagt :D

Idag har jag haft en typiskt bra dag :)
Jobbet gick super och min chef har minnsan varit snäll nästan hela dan! En händelse värd att nämna må jag säga ;) Jag har grymt snälla arbetskamrater förresten. Idag har jag fått ett antal kramar, två pussar i örat, tusen skratt med Diana och en inbjuden på födelsedagsfest på fredag, gryyymt :D

Efter jobbet var jag död, ville helst bara lägga mig och sova i x antal timmar, men nejdå. Martina tog sig i kragen, åkte hem och duschade och åkte sedan iväg till svenska kyrkan och ung-i-london-kväll. Trodde jag ja...just idag har dom bytt ut det mot sjungaengelskasnapsvisorkväll. Kan ju bli mysigt tänkte jag (lite panikslaget dock). Det blev det också, träffade två skittrevliga svenskor i min ålder som jag satt och pratade med hela tiden :)

När jag kom hem åt jag en andra middag och nu sitter jag alltså här, väntandes på Sara så vi kan se senaste avsnittet av bonde söker fru :)



Vuxenpoäng?

När Sara kom hem igår låg vi och pratade länge, vi pratade bl a om att vi fortfarande känner oss ganska små och inte alls speciellt vuxna... Så jag tänkte skriva hur min dag har varit bara för att se hur många vuxenpoäng jag får okej?

- åkte till jobbet, kom inte försent
- jobbade
- jobbade över
- tog med mig en kaffe och satte mig på bussen hem (vem fan trodde att jag skulle börja dricka kaffe!?)
- dammsög rummet (nu kan man se golvet, hittade även ett vägguttag bakom min säng som var väldigt
  uppskattat)
- blev bjuden på mat, diskade som tack (italiensk mat var det minnsan)
- fortsatte städa rummet
- tvättade
- letade flygbiljetter (dyrt som satan)
- skrev en skitintressant lista i en blogg

Så, hur många vuxenpoäng fick jag?



Pussel

Idag är det söndag. Mattias åkte hem igår så nu är jag och Martina ensamma igen. Fast Martina är på jobbet. Jag vaknade precis eftersom jag jobbade till tolv igår. Det var rätt jobbigt. Något som också är lite jobbigt är att jag och Martina inte kommer ses på hela veckan eftersom hon jobbar typ tolv till fem och jag jobbar tre till elva. Så vi går om varandra hela tiden. Men till helgen hoppas jag i alla fall att vi kan hitta på något.

Tänkte skriva om denhär helgen, men kom på att det är ju helg nu och att vi jobbar hela helgen. Man tappar bort dagarna då. I fredags kväll var i alla fall alla hemma. Jag var sjuk i fredags så orkade inte göra något speciellt på kvällen och Martina kom på den eminenta idéen at bygga pussel. Så vi hittade ett pussel från sjuttiotalet som ingen hade öppnat och tillbringade tre timmar med att lägga det. I alla fall MArtina och Mattias var mycket ivriga, jag tröttnade efter ett tag och diskade istället.
Jag och Ina hade ganska kul åt dem när hon kom hem. Det är tydligen ett släktdrag att inte gilla att bygga pussel.
 


Ledig dag

Hej bloggen!

Idag var både jag och Martina lediga. Vi tänkte att vi skulle turista lite mer så vi åkte till den välkända gallerian Harrods. Där var det verkligen jul. Blinkande skyltar där det stod "Welcome to christmas world" och massa julgranar och glitter. Antar att de som jobbar där blir rätt trötta på att ha jul halva året ungefär. Men vi tyckte det var ganska mysigt med lite julstämning. Alla som jobbar på Harrods har kostym eller nån slags gröna uniformer, lite roligt.

Efter att ha varit på Harrods åkte vi till leksaksaffären Hamelys som är en leksaksaffär med typ sex våningar. Där kunde man köpa en kopia av Harry Potters trollstav. Wow! (kanske är jag lite för förtjust i Harry Potter??)

Nu är vi hemma och har ätit middag. Jag är ganska pigg men Martina och Mattias verkar jättetrötta, så skulle inte tro att vi kommer att göra något speciellt ikväll. Kanske kolla lite film. Imorgon ska jag jobba och jag ska jobba hela helgen. Det känns inte superkul direkt. Men jag får i alla fall sova ut eftersom jag jobbar kvällar.

Ha det bra!





Jobb och finmiddag

Idag har jag jobbat 12-17 och Sara 18-23. Vi har med andra ord gått om varann totalt och varit "barnvakter" till Mattias i omgångar ^^

Sara och Mattias har iaf varit på British museum medan jag jobbade. När jag slutade så tillbringades ett par timmar på HMV, en sjukt stor film/musik/bok affär på Oxford Street. Efter att ha gått sönder våra fötter hälsade jag och Mattias på Sara på jobbet och tog en fika med henne. Sen drog vi hem och lagade mat. Sååååå gott blev det! Vi är riktiga mästerkockar vi må jag säga :)

Träffade även på Marko, vår lägenhetskompis för andra ggn. Trevlig kille, så vi kommer nog fortsätta trivas!

Jag och Mattias befinner oss i paltkoma och väntar på att Sara ska komma hem. Då ska vi mysa ner oss i sängen med godis och ensam mamma söker. För imorgon är vi leeediga båda två! Så då blir det lite utflykt :)


Tidig morgon

Idag var det min lediga dag, VAR alltså. Chefen ringde 9 och frågade om jag kunde jobba 12. Visst, kvittrade jag..
Det känns rätt lugnt, kommer bli en stressig dag men jobbar nog bara till fem ändå så :) Dessutom kan ja se framemot att jag efter jobbet ska ta ett par öl i Camden med Sara och Mattias samt boka biljetter hem i jul :)

Det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna..
I lördags var vi iaf på Weatherspoons och åt samt drack lite. Vi hade riktigt kul och var väldigt trötta..

Igår jobbade jag medan Sara och Mattias hade en lugn dag i bl a James Park. Efter att jag hade jobbat klart drog vi till svenska kyrkan en sväng, efter det köpte vi glass och åkte hem och tittade lite på film, mys :)

Oooh, jag har ju glömt att berätta en söt historia om Sara och Mattias..
Innan vi åkte hånade dom gemensamt sönder mig för att Gustav planerade att komma i början/mitten av oktober. Då lät det ungefär "wooow, ska ni va ifrån varann i tvååå veckor! Va joooobbigt!"
Mattias är alltså här nu och det har gått hmm just det två veckor ;)

Men jag är faktiskt avundsjuk, även om jag trivs otroligt bra i London och inte har den minsta lust att flytta hem just nu - så saknar man ändå dom hemma väldigt mycket..

Nä, nu ska jag dra på mig mina skitsnygga arbetskläder och servera lite mackor!

Finbesök

Jag är för tillfället ensam hemma, Sara är och möter Mattias på Heathrow :) Dom borde vara här snart, då ska vi på Big Red och äta och ta några öl, eller ja, cider iaf!

Jag ska jobba 12-17 imorgon, vilket kanske kan vara lite förvånande eftersom gårdagens plan var att säga upp mig pga att jag inte trivdes med min chef alls. Men då skulle jag tydligen inte få lön för den tid jag hade jobbat? Så det är bara att fortsätta - nu har jag dessutom en chef som smörar för att jag ska fortsätta. Jag klagar inte! 
Min arbetskamrater gillar jag också så det kanske blir bra ändå :)

Vi har glömt att berätta att vi var ute och åt i onsdags för att sen gå vilse (i ösregn) någonstans i London då vi letade efter svenska kyrkan. Tack vare en hjälpsam engelsman hittade vi till slut och var ytterst nöjda.
Dom har ungdomskvällar där varje onsdag som vi nog kommer gå till ofta, vi är så typiskt svenska :D

Jag skulle göra sååå mycket under tiden Sara var och mötte Mattias. Men jag har fyllt i några papper till jobbet, men varken dammsugit eller gjort en matlista som var planen.. Dålig Martina...

Nu babblar jag bara, så dags att sluta tror jag :)

Eller jo! Måste ju säga att familj, bästa vän och pojkvän har bokat resa hit allihopa :D Kommer bli askul!
 

Martinas (grymma) mat

Känner att jag måste försvara mig lite mot Saras totaaaaalt oprovocerade påhopp på min matlagning ;)
Så här kommer ett par bilder på maten jag lagade idag, oroa dig inte mamma - jag klarar mig så bra sååå!


Japp, jag vet att ni är imponerade!

Annars så har både jag och Sara jobbat idag, jag brände mig och fick en ny vän: hans namn börjar på U och han är från Pakistan. Det är allt jag vet om honom, vi är tajta! Gillar jobbet bättre när man lär sig mer iaf, bör nog ta liteav din hjälp där Helena för att imponera på dom ;)

Sara verkar iaf ha haft en bra men stressig första dag, hon har rast med ett stoppur i handen och har sprungit upp och ner för trappor hela dagen - nu är hon trött. Därför ska vi bara ha en chillkväll, imorgon är det dessutom jobb igen, gud så ambitiösa vi är!

Till alla er som känner Linn Söderström, tjata på henne att hon bokar biljetter iit snart - jag saknar flickan!


Martinas mat

Eftersom Martinas mamma Vanja nyligen kommenterade ett inlägg  med frågan "vad blir det för mat idag" tänkte jag (Sara) ge henne ett smakprov på martinas matlagningskunskaper. Hon kan minsann både steka ägg och hamburgare den tjejen! Visst ser det otroligt gott ut? Eller?



 

Igår och idag

Hej!

Jag (Sara den här gången) tänkte berätta lite om igår och idag och dess händelser. Igår hade jag betalt jobb för första gången här i England. Det var dock inte vanligt jobb, utan någon slags säkerhetsgenomgång som tog fyra timmar. Jag fick sitta i ett dåligt belyst rum, läsa böcker och svara på frågor. Som i skolan. Det var inte superkul. BLand annat fick jag läsa ett helt häfte om hur man behandlar kunder med olika handikapp som man här kallar "disabled persons". Rullstolsbunden får man inte säga, utan man ska säga "användare av rullstol". Blind tror jag inte heller man får säga. Diskriminerande eller nåt. Jaja, på kvällen efter jobbet gick vi ut på pubben med Ina, Kalle och Michael . Väldigt trevligt.

Idag var vi båda lediga och fick äntligen tid till lite turistande. Vi åkte till Big Ben och knäppte lite turistkort, sedan åt vi på McDonalds vid London Eye. Detta tog hela dagen eftersom vi ägnade den mesta av tiden till att leta olika bussar. Allt här tar mycket längre tid än vad man tror eftersom man måste hitta rätt bussar och vänta på dem. Här kommer lite bilder! Jag och Martina igår kvällUtlovad bild på Martina i hennes arbetskläderSara i arbetskläder

Sega bussar och knäppa banker

Idag var alltså min första dag på jobbet, det hade man inte kunnat tro! För dom kastade in mig i arbetet utan att förklara speciellt mycket först.. men dom verkade nöjd med mig i slutet av dagen iaf :)

Nöjd och glad efter jobbet mötte jag upp Sara som hade varit i Nottinghill med Ina och Kalle och letat den blå dörren - utan framgång. Vi satte oss på bussen hem eftersom vi skulle fixa våra bankkonton. Bussresan som normalt tar 20 minuter tog nu över en timme eftersom bussen före låg för nära våran så vår måsta ta en omväg för att de inte skulle "komma för nära". Sara och jag var inte så där superlyckliga faktiskt.

Vi kom hem och gick direkt till banken där vi väntade snällt i 30 minuter för att sedan bli upplysta om att vi inte kunde starta ett konto om vi inte hade vår adress i Sverige på något dokument så som ID eller information från vår svensk bank.. liksom va?

Sara och jag är alltså inte på det bästa humöret nu, men vi tänkte åtgärda det med lite mat och ett pubbesök med Ina och Kalle :) Vi börjar nämligen 12 och 14 imorgon - najs!

Subwaybrud

Det är som ni redan hört jag det.
Var alltså även min tryout idag.
Jag har lärt mig följande:
- hur man rensar och skär tomater/paprika (håller nog på att bli englandiserad för ja vill skriva green pepper hela tiden)
- att det är väääldigt viktigt att tvätta händerna
- hur ofta man ska le (svar: hela tiden, även på toaletten)
- att jag kommer se förjävlig ut den närmaste tiden
- att jag nog kommer ha rätt kul på jobbet :D (faktiskt ingen ironi)

Sara pratade lite om mina kläder, eftersom det är väldigt segt att ladda upp bilder gör jag det imorgon istället :)
Kan ju dock hålla med om att dom iiiinte var så snygga...
Bl a läre ja ha keps jämt, alla som har sett mig i keps räcker upp en hand! Ingen? Hmm.. kan bero på att det finns en anledning till det. Jag ser alltså förjävlig ut. Tröjan är i en klass för sig "however you feel, whatever you want.." står det över mina bröst och det känns lite som jag blir utbjuden till den som vill ha ig.. vet inte om det blir bättre av att det står ..we´ve got a sub for that". Antingen är det bara jag och Sara som tänker i sexistiska tankar när vi ser denna text eller också har nån på subway gjort ett misstag...
(jag ska förövrigt ha tröjan instoppad i byxorna också)

Kan nog låta som jag klagar lite, men jag är faktiskt rätt nöjd :) Fixade jobb snabbt, verkar vara helt okej arbetskamrater och jobbet är inte direkt hjärnkirurgi även om det är tillräckligt stimulerande för att inte tråka ut mig :)

Imorgon ska jag iaf ha min andra träningsdag, sen ska Sara möta upp mig. Vi ska ta oss ner mot floden eftersom Sara "ville gå över en bro i London, precis som Bridget Jones" :D Söt flicka det där!

 Nu ska vi krypa ner i hennes säng med vinddruvor, the och Chocolate (filmen alltså, inte choklad).

Just ja, glömde nämna den gryyymma middagen vi gjorde! (läs: Sara gjorde. Men mamma jag HAR också lagat mat, looovar!). Vi planerade vad vi skulle göra, gick och köpte det vi behövde och lagade maten. Erkänn att ni är imponerade? Lägger upp en bild imrogon så blir ni ännu mer imponerade ^^




Work to do...

Heeej!

Idag har jag och Martina haft våra try outs. Båda gick bra vilket betyder att...båda har fått jobb:D.  Efter fyra dagar i London. Kom alltså hit om ni inte har jobb för det verkar ju finnas att få. Wihoo. Vi är alltså numera Starbuckssara och Subwaymartina. Vi jobbar på samma gata, kanon!

Min try out idag var STRESSIG. Jag kunde jobba konstant i tre timmar utan att jag hade lärt mig särskillt mycket. Läng kö hela tiden. Mycket spring i trappor, vara glad och trevlig, städa upp kaffe, sopa, tömma soppåsar mm. Gjorde mitt bästa och blev glad när hon sa att de ville ge mig jobbet. Verkar ha trevliga arbetskamratar men hann dock inte prata så mycket med dem då alla jobbade hela tiden. Och justja! Starbucks har inte en rinnande vattenkran hela tiden! Tror det var Björn som sa det. Myth busted.

Martina berättar säkert mer om sitt jobb senare. Ni ska även få se smakprov på våra arbetskläder. Det jag kan säga är att mina äger Martinas ganska hyfsat, haha!!

Kram på er

RSS 2.0