Saras intervju

Jag och Martina sitter och skriver samtidigt nu. Jag antar att hon skriver om sina jobbletarframgångar idag, så då skriver jag om mina.

Hade intervju klockan fyra med en av cheferna till ett Starbucks på Oxford Street, typ Londons största shoppinggata. Hanna är också chef fast på ett annat Starbucks på samma gata, så det var så jag fick intervjun. Gick dit, fick ett formulär att fylla och fick veta att chefen ( som heter samma sak som det korta ordet för mustasch på svenska) var på möte. En timme senare kom han ut från mötet. Vi möttes av en tjej i personalen som desperat frågade vad hon skulle göra eftersom hon fått ett kärleksbrev av en kund. Hihi, lite roligt. Efter att jag svarat några frågor sa han att jag var välkommen på try out imorrn. Mellan tolv och tre. Läskigt!! Men det är jättebra. Känner mig lite lugnare sen jag pratat med min mor i telefon. Det största problemet är att jag måste ha kläder enligt deras dresscode imorrn vilket jag inte har, så måste förmodligen köpa imorrn.

Ikväll ska vi till en pub med Hanna, Ina och en av Inas kompisar som är här från Sverige. Blir trevligt. ( Det där har säkert Marty skrivit redan)

Hej Svejs

Jobbsökande

Jag (Martina) har ont i fötterna, vääääldigt ont i fötterna!
Vi har sprungit runt  i centrum hela dagen och eftersom vi inte hittar hundraprocentigt än så blir det ju lite extra promenader...

Vi började iaf med att skriva ut våra cv:n på ett internetcafé. Eftersom det gick rätt fort och det var en tag till Saras intervju bestämde vi oss för att gå och kolla längs Oxford Street. Bra val Sara och Martina, bra val...
Det är den längsta gatan i universum och våra fötter bad om nåd. Mitt val att ha stövlar med en liten klack var inte dagens smartaste kanske nej.

Vi gick såsmånigom till Saras Starbucks - hon fick ett litet pepptalk och gick in. Jag strosade vidare mot mitt eget jobbsökande. Gick in på en Pizzahut, insåg mitt stora misstag efter två sekunder - bad till gud att dom inte kunde anställa någon. Men näe, dom ville att jag skulle göra nått prov - det ville inte jag... så jag sa att dom kunde ringa imorgon. Håll tummarna för att dom inte ringer?
Gick iaf vidare mot en subway (jag vet Helena, jag vet...) där jag fick träffa en chef ganska omgående, hon verkade gilla mig för imorgon ska jag på "try out".

Gick och ställde mig utanför Saras starbucks, kände mig ganska dum som stod där mitt i gatan - men vadå, hon lära väl komma snart, det hade ju gått en halvtimme! Hon kom inte.. jag gick till en park och satte mig för jag började tycka att alla kollade konstigt på mig. Satt i parken en halvtimme-Sara ringde inte- inser att Sara inte har lagt in mitt engelska nummer-återgår till att stå utanför starbuckset-ser tillslut Sara komma ut ur dörren och lyckan är fullständig om än kortvarig. (Vad som hände där inne får Sara berätta i ett eget inlägg)

Vi går vilse en sväng, hittar tillslut den överfulla bussen och har en mindre trevlig resa hem pga enorm hunger.
Middagen idag var med andra ord väääldigt god. Nu ska vi snart in mot stan igen och ett pubbesök med Hanna, Ina och Kalle :)


Bilder från idag

Det är alltså jag som är kameraansvarig, (Martina med andra ord) självklart tar jag denna roll på stort allvar, så här kommer några bilder från vår dag plus några utlovade rumsbilder med ett par posande svenskor på ;)


Vi äter subwaymacka i en park som började på L och
lekte turister och gick runt i centrala London - som Soho
och Chinatown :)





Svårt att få en bild av rummet, men ni får väl ta och
hälsa på och kolla! 

Nu ska jag och Sara prata lite med varsin pojkvän och sen titta på film :)
Imorgon blir det jobbintervju för Sara, jobbsökande för mig och kanske ett litet pubbesök? 


Hyra, telefon, äta, handla

Hej igen!

Nu är vi på rummet och har möblerat om en del. Innan hade jag ( Sara) ett hål bakom sängen där kudden ramlade ner.  Nu är det myclket mysigare. Tror det kommer upp bilder på rummet snart. Martina är fotoansvarig. I alla fall är det hon som har kameran.

Idag har vi spenderat pengar. Typ 3000 spänn på en dag! Usch. Till hyran gick det ju en hel del och förutom det har vi skaffat engelska mobilnummer, köpt busskort och handlat. Här är våra nya nummer.
Sara: +447552986742
Martina: +447552986745
Vi kommer dock båda två använda våra gamla också, i alla fall titta till dem ibland.

Vår nya hemstad är STOR. Det är mycket folk överallt. Jag är stolt att vi inte har gått vilse eller hoppat på fel buss. Men vi har fått mycket hjälp av Ina med allt idag vilket är jätteskönt. Jag hade inte träffat mina kusiner på ungefär tre år innan igår, så man har en del att prata om tycker jag.

Nu är jag hungrig och vill ha mat. Tror det blir omelett.


Andra dagen i London

Hej och välkomna till vår nystartade blogg om vårat liv i London:D.

 Det är Sara som skriver. Jag är trött men kan inte sova längre eftersom min nya säng besvärat både mig och Martina ganska mycket inatt. Det knakar jättemycket så fort jag börjar fundera på att röra på mig, vilket jag tyvärr gör rätt mycket i sömnen märkte jag. Men förutom den lilla incidenten är allt toppen.

Vi startade resan igår klockan elva och kom hit till lägenheten vid åtta ungefär. Resan gick bra förutom att Martina stötte på några småproblem men sina två rullväskor. Hon höll på all ramla ner för en rulltrappa och få väskorna över sig. Hon ramlade på tunnelbanan med väskorna och ryckte tag i en liten spansk tant som hjälp. Sedan släpade vi upp väskorna för en spiraltrappa upp ur tunnelbanan när det fanns hiss. Det var ett misstag. Dumt. Resan innehöll även ett samtal med en berusad engelsman som satt på samma plan som vi men inte riktigt verkade veta varför han varit i Sverige.

När vi kom fram till Holloway( del av London där vi bor) blev vi mötta av min kusin Hanna som var snäll och lagade mat till oss. Hanna och min andra kusin Ina som också bor här hade köpt ett välkomnspaket med lite mat till oss. Mycket snällt. Lite förtydligande om lägenheten: Jag och Martina hyr ett rum i den, Hanna och Ina ett annat och en Italienare som heter Marco ett tredje. Honom såg vi bara skymten av men han verkar trevlig.

Idag ska vi träffa Ina, betala hyra, handla och upptäcka stan lite. Och justja, glömde nästan. Har en arbetsintervju imorrn!!!! Hihiho


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0