Första advent

Hej bloggen!

Idag är det första advent och självklart har vi en adventsljusstake i köket (tack Martinas familj som släpade den från Sverige). Det har varit väldigt trevligt att haft dem här och gårdagskvällen spenderades på puben the Coronet här i Holloway med god mat och kanske inte lika god allsång ( i alla fall inte för de som satt vid de närmaste borden kanske).

Jag är på väldigt bra humör idag. För just nu har jag väldigt flyt och det känns superbra!

1. För det första har jag fått ett jobb! Vet inte om jag nämnde att jag provjobbade på en svensk pub? Det gjorde jag i alla fall och tydligen gick det så bra att jag fick jobbet. Känns faktiskt jätteskönt att få en svensk manager som man kanske förstår sig på lite bättre än den förra. Så från och med tisdag är jag alltså bartender och ska lära mig massa om olika öl och drinkar.

2. Igår var jag på ungdomsledarkurs i kyrkan. Jag ska börja vara konfaledare igen. Det verkade vara ett trevligt gäng och det ska bli superkul att ha nåt att engagera sig i.

3. Ikväll ska jag och Martina till Lisa i södra London och julmysa lite. Tror det blir knäck. Hon är au pair och har hela huset för sig själv ikväll. Kuul:D

4. Sist men inte minst så kommer min familj på Torsdag. Längar jättemycket. Var ju över två månader sedan jag såg dem nu. Jipii.

Ojoj vad positiv jag är. Kanske till och med ska lägga upp lite bilder. Här kommer en på vårat hus. Vi bor högst upp. Den andra bilden är från Camden Market som ligger nära där vi bor.





Besökstider

Pojkvänsbesöken är över för denna gång och nu följer familjebesöken. Först ut är Martinas familj som kommer hit ikväll och sedan kommer min familj hit om en vecka. Blir nog en ganska hektisk tid men framförallt blir det ju väldigt kul är träffa alla. Jag och Martina är i alla fall redan proffs på turistgrejerna här i London, och bättre komemr vi väl att bli innan vi åker härifrån.

Idag har jag sökt jobb. Har insett att jag måste komma igång med jobbsökandet lite mer på allvar eftersom pengar faktiskt är ganska nödvändigt. Gick i de svenska kvartern idag och sökte jobb på en svensk affär, en svensk resturang och en svensk pub. Alla tre verkade väldigt trevliga ställen och jag ska provjobba på puben på torsdag. Blir nog roligt.

Eftersom vi inte lagt ut bilder på väldigt länge kommer här lite bilder från ett höstigt London. Tagna för ett par veckor sedan.





Harrods och Londonbussar

Ja, det är ungefär det vår dag har bestått av :) Har köpt ett par julklappar idag också, skönt!

Vi har varit sämst på att uppdatera den senaste veckan, så kan ju dra kort sumering - eftersom jag vet att alla är sååå nyfikna ;)

I lördags jobbade jag min sista dag på Oxford Street och Sara mötte upp Mattias på Heathrow.

I söndags åkte vi och kollade vart mitt nya jobb låg, kan låta som en kort utflykt - men det tog 3 ½ timme, inte för att vi åkte fel ska sägas, utan för att det tar sån lång tid, jämt, Vi mötte iaf upp Ina, Marco och Ninni och tog en öl (läs: varm choklad i mitt fall) på Coronet, mysigtmysigt :)

Måndagen vart det museum, National History Museum närmare bestämt. Vi kollade på allt från dinosaurier till jordbävningars effekter på samhällen. Som dom tre nördar vi ändå är tyckte vi det var riktigt kul, men våra ben dog efter 3 timmar så då åkte vi till Holloway och åt istället.

Tisdag, Sara och Mattias åkte till Tate Modern medan jag tog en välbehövlig vilodag.

Onsdag och torsdag jobbade jag på mitt nya jobb, tiden går fort och jag trivs, perfekt :) Dessutom hade jag ju min egen lilla belöning eftersom Gustav kom onsdag natt :) Vi har alltså sovit 4 personer i vårt lilla rum i tre nätter, varmt är ett bra ord för att beskriva den upplevelsen... Torsdag kväll spenderade vi med våra flatmates och pojkvänner på en pub vid Leicester Square, väldigt mysigt :)

Igår var planen utgång, vi började på Big Red nere på hörnet. Jag och Gustav drog sedan vidare till klubben Traffic, medan Mattias och Sara drog sig hemåt eftersom Mattias åkte tidigt imorse. Bra kväll iaf :)

Idag har vi som sagt varit på Harrods, vi är helt slut alla tre. Resten av London hade också bestämt sig för att åka dit idag tror jag...

Imorgon blir det mer julshopping, så vi tar en slökväll för att vara riktigt utvilade ;)

God morgon?

Tänkte passa på att kasta in ett inlägg såhär på "morgonkvisten"..
Ska iväg och jobba om 4 timmar så jag (martina) försöker hinna med allt möjligt på tiden innan :)

Vaknade dock halv 12, så hinner nog inte med så mycket... Har dock redan varit och handlat frukost med Sara, ska snart äta den och sen gå på en promenad i det fina vädret.

Veckan som gått har känts lite som en svensk vecka:

- I lördags mötte vi upp Tove och Felicia på Camden market, sen gick vi och åt på World´s End som ju är min och Saras favvis ;)

- I söndags var vi på en musikal på svenska kyrkan, skådespelarna var väl bra (dock unga) men handlingen var askonstig - lite bortkastad tid kanske, men men :)

- I måndags jobbade jag över eftersom jag inte kunde säga nej, men i tisdags julshoppade vi minnsan! Eller ja, jag hittade en julklapp... men väldigt mycket inspiration fick jag iaf! Avslutade dagen med en fika på Ina´s Starbucks, missade dock Ina :P

- Igår jobbade jag och sen mötte vi upp Lisa för en fika, jättemysigt :) Imorgon blir det utgång med henne och Helene - ska bli skitkul :D

Haha måste bara tillägga en grej som Sara kom på för ett par dagar sen när hon pratade med Linnéa, vi pratar numera om oss som "vi" när vi borde prata i jagform.T ex sa Sara "vi tycker mycket om Marco" istället för "jag tycker mycket om Marco". Lite förvirrande förklaring kanske, men vi har ju smarta läsare ;)

Tack för alla gratulationer på min namnsdag förresten :D

Lasagne

Martina jobbar över och jag sitter hemma mätt och belåten. Idag lagade jag nog den godaste maten jag hittills lagat här. Nämligen lasagne. Allt gick relativt smärtfritt och den värsta bieffekten är att köket nu stinker bränt. Beror inte på att lasagnen blev bränd ( det blev den inte) utan snarare på att fläkten inte riktigt fungerar som den ska. Egentligen skulle jag och Martina ha lagat mat tillsammans men Martinas chef ringde imorse och bad henne jobba massa extra. Detta händer rätt ofta och jag undrar om det ens finns ett schema på det där stället. Tycker lite synd om henne i alla fall. Men imorgon är hon ledig och då ska vi gå på stan och kolla lite.

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Jag har läst bok, tagit en lång promenad och lagat mat. Igår hade jag tyckt att det varit en tråkig dag men idag var jag väldigt nöjd. På något sätt känns det väldigt mycket bättre att vara arbetslös i London än hemma. Man har det väldigt fint egentligen.

Härmapa

Japp, det är vad jag är det. Men Sara skrev ju ett inlägg idag så jag kunde ju inte vara sämre :) Bra tajmning av oss, ingen har skrivit på länge sen båda samma dag. Duktiga flickor!

För sisådär exakt en vecka sen tog jag iaf 24an till Victoria station för att möta upp Gustav, gissa vem som gick vilse? Inte var det han iaf... Hade fyra mysiga dagar med honom här iaf. Hann med lite turistande, två pubbesök och mycket tid tsm. Sara och Gustav hann även med två museum under tiden jag jobbade, inte illa!
Lite jobbigt när han har åkt dock, det där med distansförhållanden är ju aldrig kul... men ack så värt det :D

När det gäller mitt jobb kan jag bara säga som så: dom stänger min butik, den näst mest "busy" butiken i London typ. Vart flyttar dom mig? Jo, självklart till den värsta ;) Men men, mycket att göra = arbetstiden går fort :)

Har blivit lite övertid den här veckan som har sabbat alldeles för många av mina och Saras planer :( Men imorgon ska vi fixa ett par bankärenden, dra till Camden Market och troligen umgås lite med Tove! Myyys :D Sen jobbar jag 5 timmar på söndag med världens skönaste gäng - känns knappt som jobb då :D Sen måndag ledig - då blir det julshopping!

Åå Martina älskar julen! I år kommer jag dessutom få en rejäl dos av den, för hela London är redan julpyntat och i söndags tände dom julljusdekorationerna på Oxford Street - självklart var de inte riktigt i klass med Hudiks, men det det duger ^^  Mina kära föräldrar ska dessutom ta med julpynt hit när dom kommer över, längtalängtalängta (efter familjen också såklart)

Arbetslös

Hej!

Ojoj vad tiden går fort. Det har faktiskt hänt väldigt mycket sen sist för min (Saras) del. Först och främst har jag inte längre något jobb. Berätta ju sist att jag sagt upp mig. Jag bestämde mig i alla fall för att vara kvar till jul ändå. Jag var nöjd och glad..tills jag blev sjuk och var tvungen att stanna hemma från jobbet. Min chef ringde då och skällde ut mig ordentligt och sa massa dumma grejer om att jag borde lämna Starbucks. Nästa dag ville han tydligen att jag skulle vara kvar ändå. Men nej, jag kände att jag inte ville jobba där längre. Enligt min svenska moral kan man inte skälla ut och avskeda någon för att man är sjuk. Han tyckte tydligen annorlunda. Men någonstans måste man ju ändå känna att man trivs på sitt jobb även om man inte tycker att det är kul hela tiden. Och det gjorde jag inte där, så det känns väldigt skönt att ha slutat. Även om jag såklart saknar några av mina arbetskamrater som jag nog inte hade stått un en månad utan. Jag har också faktiskt lärt mig en del grejer under min månadslånga tjänst på Starbucks.  

1. Jag blir inte längre bara ledsen när någon skäller på mig (det hände ganska ofta) utan jag kan låta det rinna av mig istället.

2. Jag kan stå i en kassa. På engelska dessutom. Det är en bra erfarenhet.

3. Jag vet vad som är skillnaden på caffé latte, cappucino och caramel macciato. I en caramel macciato häller man i mjölken före expresson och häller på lite kolasås. I en latte häller man i expresson först. Jag undrar varför, kan det verkligen bli en skillnad??

4. Jag har druckit nästan alla Starbucks drinkar och kan ge er rekommendationer (dock ej gratis, men kanske ger en vänskapsrabatt)

Det sista var ett skämt. Ganska dåligt sådant. Har fått Martinas humor, kanske är därför.

Ikväll ska jag på middag hos en avlägsen släkting som ringde mig en morgon för någon vecka sedan. Visste inte ens att hon existerade innan jag fick samtalet, så blev ganska förvånad. Hursomhelst ska det bli trevligt. Dottern i familjen (som är min fyrmänning) är nitton år och heter Sarah. Det är ju lite roligt.

Ha det jättebra!!



RSS 2.0